توانایی شرکت دانش بنیان پرتوسازان سلامت به زبان معاون گمرک

گزارش دکتر رضوانی‌فر معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران به وزیر اقتصاد

جناب آقای دکتر خاندوزی؛ حسب دستور حضرت‌عالی و سیاست‌های وزارت اقتصاد جهت اعمال کنترل‌های هوشمندانه، افزایش سرعت ارائه خدمت به صاحبین کالا، کاهش میانگین ساعت تشریفات گمرکی، افزایش دقت بازرسی‌ها، مبارزه مؤثر و هوشمندانه‌تر با قاچاق کالا و تسریع و افزایش ظرفیت ترانزیت کشور، برنامه های مدونی در گمرک جمهوری اسلامی ایران انجام شد.

حسب دستور شما برنامه‌ریزی کردیم که معادل تعداد ایکس‌ریی که در هیجده سال گذشته در گمرکات جمهوری اسلامی ایران نصب شده‌است، در سال ۱۴۰۲ در گمرکات جمهوری اسلامی نصب کنیم و این حداقل چیزی است که بنده و همکارانم تعهد دادیم.

ظرفیت فنی‌ این کار در کشور وجود دارد و با مجموعه‌های دانش‌بنیان جلسات متعددی را برگزار کردیم. هم عزیزانمان در وزارت دفاع و هم عزیزمان در شرکت پرتوسازان سلامت از حیث نیروی انسانی و بدنه فنی و تکنولوژی‌ای آمادگی کامل دارند.

تا به حال سرمایه‌گذارانی در حوزه ایکسری سرمایه‌گذاری کرده‌اند و در فراخوانی که جناب آقای دکتر جلواتی برنامه‌ریزی کردند و خواهیم داشت مجموعه‌ای از سرمایه‌گذارهای بخش خصوصی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند.

چون نصب حداقل پنجاه دستگاه ایکس‌ری که در برنامه هست با استعداد هرکدام ۱۰۰ میلیارد تومان، حدود ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری احتیاج دارد؛ که تأمین آن از محل منابع داخلی گمرک شاید مصلحت نباشد یا امکانش کمتر فراهم باشد و باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم. حضرت‌عالی تدبیر فرمودید و راهنمایی کردید که بتوانیم از ظرفیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها و ظرفیت انتشار اوراق در بازار سرمایه یا هرگونه تأمین مالی‌ای که این مجموعه‌ها انجام بدهند استفاده کنیم.

با بازدیدهایی که داشتم و مستنداتی که دریافت کردیم و fsهایی که بررسی کردیم، متوجه شدیم ظرفیت فنی، دانشی نیروی انسانی و انگیزه کافی در این دو مجموعه (شرکت پرتوسازان سلامت سپاهان و سپند)وجود دارد.

دستور صریح حضرت‌عالی و مصوبه شورای عالی امنیت ملی است که إن‌شاءالله ظرف دو سال آینده همه گمرکات را به این امکان مجهز کنیم. بنابراین حلقه واسطی که طراحی یک مدل برای تأمین  مالی مناسب است، کمکی است که با درایت و تدبیر حضرت‌عالی محقق خواهد شد.

توانایی شرکت‌ رفع نیازهای اساسی گمرک جمهوری اسلامی توسط شرکت دانش بنیان

نکته‌ اول درمورد پروژه‌هایی که در این خصوص در گمرک جمهوری اسلامی ایران دارد دنبال می‌شود این است که برای سرمایه‌گذاری همه این پروژه‌ها از ظرفیت و پتانسیل بخش خصوصی استفاده شده‌است.

نکته دوم این است که برخلاف دستگاه‌های (ایکسری) اولیه که به‌صورت کامل وارد شدند، در رونمایی‌هایی که امروز در محضرتان هستیم، از ظرفیت دو مجموعه فاخر دانش‌بنیان داخلی استفاده می‌شود. هم از ظرفیت شرکت پرتوسازان سلامت استفاده کردیم که مجموعه‌ای است که سال‌ها در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده و ظرفیت خوبی را در کشور ایجاد کرده‌است. این مجموعه پتانسیل کمک به تجهیز گمرکات آتی به تکنولوژی روز را داراست. و هم از ظرفیت سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع (سپند) استفاده کردیم که آن هم یک مجموعه فاخر تحقیقاتی و دانش‌بنیان است.

نکته سوم هم اینکه حسب ضرورتی که وجود داشته‌است این ایکس‌ری‌ها در نقاط صفر مرزی و  در دورافتاده‌ترین مرزهای کشور در مشارکت و هم‌مرزی با افغانستان و ارمنستان رونمایی می‌شود.

جناب آقای دکتر خاندوزی؛  هم اکنون به‌طور متوسط  حدود ۲0۰ میلیارد ریال برای هرکدام از ایکس‌ری‌ها در بخش تأسیسات، ابنیه و زیرساخت عمرانی و حدود ۷۵0 تا ۸۰0 میلیارد ریال برای شتاب‌دهنده و آشکارساز داریم سرمایه‌گذاری می‌کنیم. یعنی هر بسته ایکس‌ری که امروز افتتاح می‌کنیم حدود هزار میلیارد ریال معادل ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دارد. این ۴ دستگاه ایکس‌ری که امروز افتتاح می‌شود ارزشی حدود ۴ هزار میلیارد ریال یا ۴۰۰ میلیارد تومان دارد.

فیلم گزارش دکتر رضوانی‌فر

شرکت دانش‌بنیان پرتوسازان سلامت سپاهان از سال ۱۳۹۷ به منظور حفظ حریم اقتصادی و امنیتی کشور فعالیت خود را آغاز نموده است. این مجموعه در حوزه های مختلفی همچون سفارشی سازی انواع سامانه های بازرسی کانتینری، سواری، فرودگاهی، سامانه‌های پردازش تصویر، دستگاه‌های رادیوگرافی، سامانه‌های تشخیص اشیاء و تشخصی چهره فعالیت می‌نماید. به توفیق الهی تا به امروز توانسته است حضور مؤثری در تقویت حریم اقتصادی کشور داشته باشد.

ارتباط با ما

03133932276

info@partosazan.com