اقتصاد دانش‌بنیان

اقتصاد دانش‌بنیان یعنی دانش و فنّاوری پیشرفته نقش‌آفرینیِ فراوان و کاملی در همه‌ی عرصه‌های تولید داشته باشد. اقتصاد را بر محور علم قرار می‌دهد.

قدر علم و فناوری همچنان در کشور ما ناشناخته است نگاه رایج آن است که ما در کشور به محصولات فناورانه نیاز داریم و با خرید بهترین آنها از بازارهای جهانی نیاز خودرا برطرف می کنیم. حال آنکه علم و فناوری همچون باغ و بوستانی است که هر روز نوبه نو محصولات جدیدی از آن بدست می آید و اگر بتوان نیاز امروز را با خرید محصولات فناورانه برطرف کرد اما با سرعت تحولات علم و فناوری نیاز به خرید محصولات جدید همچنان بوجود می‌آید.


وضعیت کنونی کشور حاصل چنین نگاهی به علم و فناوری است، بگونه‌ای که اولا کشور نمی تواند سطح مناسبی از فناوری را در اختیار داشته باشد و ثانیا سطح قابل قبول فناوری به عدالت در کشور توزیع نمی شود و کشور در یک توسعه نامتوازن قرار می‌گیرد. همچنین بدلیل نیاز شدید کشور به واردات ارزش پول ملی کاهش می یابد امری که در زمان‌هایی که نفت و مواد خام به فروش نمی‌رسد تشدید می‌شود.

 

رسیدن و دست یافتن به پیشرفت عادلانه در اقتصاد و حلّ مشکل فقر در کشور که ما مشکل فقر و استضعاف مالی را در کشور بخواهیم حل کنیم فقط از مسیر تقویت «تولید» می‌گذرد؛ اگر ما تولید را  تقویت کردیم که تقویت آن هم به همین دانش‌بنیان بودن است.

اقتصاد مردم‌بنیان

اقتصاد مردم‌بنیان یعنی بر محور دولت نیست و اقتصاد دولتی نیست، اقتصاد مردمی است؛ با اراده‌ی مردم، سرمایه‌ی مردم، حضور مردم تحقّق پیدا می‌کند.

دولتی نیست به این معنا که دولت در قبال آن مسئولیّتی ندارد؛ دولت مسئولیّت برنامه‌ریزی، زمینه‌سازی، ظرفیّت‌سازی، هدایت و کمک دارد. کار اقتصادی و فعّالیّت اقتصادی دستِ مردم است، مال مردم است؛ امّا دولت به‌عنوان یک مسئول عمومی نظارت می‌کند، هدایت می‌کند، کمک می‌کند. آن جایی که کسانی بخواهند سوء‌استفاده کنند و دست به فساد اقتصادی بزنند، جلوی آنها را می‌گیرد؛ آنجایی که کسانی احتیاج به کمک دارند، به آنها کمک می‌کند. بنابراین آماده‌سازی شرایط، وظیفه‌ی دولت است؛ تسهیل می‌کند.

براي اينکه اقتصاد مردمي شکل بگيرد نياز بــه اعتماد داريد. اگر به ايــن اقتصاد اعتماد نشود، هيچ اتفاق مثبتي در کشور نخواهد افتاد و اگر این کار را انجام ندهیم بايد اين اقتصاد را در حد يک کار کوچک تنزل دهيم که من بــه آن ميگويم اقتصاد ســوپرمارکتي می‌گویم و يا بايد بروکراســي و قوانين عجيبي بــراي آن ترتيب بدهيد که همان وضعيــت دولتي را به خود میگیرد.

مشارکت در تأمین مالی در طرح‌های فناورانه گمرکی کشور

براساس آمارهای منتشر شده سالانه بیش از 25 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می‌شود. این عدد نشان‌دهنده بی‌معنا شدن تولید و به طبع آن بهبود شاخص‌های اقتصادی کشور می‌باشد. افزایش صادرات و واردات کالا و به وجود آمدن مسئله ی قاچاق نقش گمرکات را بیش از پیش بغرنج کرده و باعث شده است تا بحث نظارت بر کالاهای گمرکی چالش برانگیز باشد. چالش شفافیت در این مسئله امری اساسی است، به طوری که اگر مبادی گمرکی مجهز به تجهیزات نظارتی متناسب نباشند، کارکرد اصلی خود را از دست می دهند و بی معنا می‌شوند.

متاسفانه مبادی رسمی کشورمان در حیطه‌ی نظارت بر اجناس وارداتی و صادراتی توانمندی پایینی دارند و مثلا در بندرگاه شهید رجایی که بزرگترین مرکز ترانزیتی کشور است روزانه حدود 3000 کانتینر وارد کشور می‌شود و تنها حدود ۱۵۰ کانتینر مورد بازرسی قرار می‌گرفت.
کمبود تجهیزات نظارتی نظیر دستگاه‌های ایکس‌ری‌کانتینتری کالا سبب شده تا حجم قاچاق سالیانه در کشور به یک سوم حجم واردات سالیانه برسد. گفتنی است حدود ۷۰ درصد حجم قاچاق کشور از مبادی رسمی و با اظهار خلاف واقع صورت می‌گیرد و کمتر سیاستی در راستای تقویت تولید داخلی و تنظیم بازار، عملی است.
شرکت دانش‌بنیان پرتوسازان سلامت سپاهان با ساخت دستگاه ایکس‌ری کانتینری کالا تبدیل به اولین شرکت ایرانی تولید کننده دستگاه ایکس‌ری کانتینری با بومی سازی بالای 95 درصدی گشت و توانست گامی بلند و اساسی در راستای حل این مسئله در کشور بردارد.

 

تاکنون بیش از ده‌ها هزار اسکن انجام شده و کشفیات قابل توجهی وجود داشته، از جمله می‌توان به کشف 7.1 تن مواد مخدر، کشف یک کانتینر قاچاق مواد آرایشی به مبلغ 2.5 میلیارد تومان، کشف یک کانتینر آب حاوی پلی استیشن قاچاق به ارزش بیش از 500میلیون تومان و… اشاره کرد.

به جهت نیاز کشور به این دستگاه، ایجاد بستری برای مشارکت سرمایه‌های مردمی در این امر که موجب افزایش امکان استفاده از آن است نیز از جمله مسئولیت‌هایی است که بر دوش خود دیده است.

روش های مختلفی برای مشارکت مردمی وجود دارد که با توجه به تجربیات موجود، روش مناسب جهت سرمایه گذاری در این فناور مدل BOO می باشد و در حال حاضر در پروژه‌های بندر شهید رجایی و گذرگاه مرزی آستارا سرمایه‌های مردمی در قالب سهام‌هایی مشخص در حال به‌کارگیری می‌باشد.

وضعیت طرح‌های BOO

0
کل قراردادها
0
قراردادهای دولتی
0
قراردادهای خصوصی
0
قراردادهای BOO

بندرشهید رجایی

مشارکت در تامین مالی

گذرگاه مرزی آستارا

مشارکت در تامین مالی پرتوسازان سلامت

مزایای مشارکت در طرح‌های BOO

بستری جهت حضور مردم در اقتصاد کشور
بالاتر بودن سود حاصل از سودهای بانکی
جلوگیری از ورود محصول قاچاق و مواد مخدر
افزبایش تولید ملی و کاهش بیکاری

آگهی مشارکت در ساخت، نصب، راه‌اندازی و بهره‌برداری دستگاه بازرسی کامیونی کالا

معرفی طرح مشارکت گمرک بیله سوار

با توجه به نیاز شدید گمرکات کشور به دستگاه ایکس‌ری کانتینری جهت مبارزه با قاچاق کالا و تأکیدات مقام معظم رهبری درباره مردمی سازی اقتصاد و مشارکت مردم در تولیدات دانش‌بنیان، شرکت پرتوسازان تصمیم دارد تا در سال جهش تولید با مشارکت مردمی، چرخه کاملی از سرمایه‌گذاری، تولید و بهره‌برداری دستگاه ایکس‌ری کانتینری را با مشارکت مردم ایجاد کند.

به همین منظور شرکت پرتوسازان سلامت سپاهان، قراردادی را با گمرک جمهوری اسلامی ایران از سال 1402 با مدل BOO به امضا رسانده است.

در مدل BOO سرمایه‌گذاری، ساخت، نصب و بهره‌برداری دستگاه ایکس‌ری کانتینری کالا به مدت 10 سال بر عهده شرکت پرتوسازان سلامت سپاهان می‌باشد.

با توجه به التزام این شرکت در جهت مردمی نمودن اقتصاد و واردکردن سرمایه‌های مردمی در طرح‌های دانش‌بنیان در جهت اهداف اقتصاد مقاومتی، امکان تأمین آورده موردنیاز این طرح در قالب با سرمایه‌های مردمی فراهم است.

شرکت پرتوسازان سلامت از سال 1398 طرح مشارکت مردمی در ساخت، نصب، راه‌اندازی و بهره‌برداری دستگاه بازرسی کامیونی کالا را آغاز نموده و تاکنون چندین بندرگاه و گذرگاه مرزی را با همین طرح به دستگاه ایکس‌ری کانتینری مجهز نموده است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به آیدی partosazansalamat@ در پیام رسان ایتا پیام دهید و یا با نمایندگی شرکت پرتوسازان سلامت تماس حاصل فرمایید.

شماره تماس: 03133931322 – داخلی 169

اقتصاد دانش‌بنیان = اقتصاد مردم‌بنیان

شما نیز می‌توانید قدمی در جهت کاهش قاچاق و رشد اقتصاد کشور بردارید.

اقتصاد دانش‌بنیان

=

اقتصاد مردم‌بنیان

شما نیز می‌توانید قدمی در جهت کاهش قاچاق و رشد اقتصاد کشور بردارید.

راه ارتباطی

جهت مشارکت و کسب اطلاعات بیشتر به آدرس ذیل ایمیل ارسال نمایید.